Hækkerup sender hilsen til medhjælpende hustruer
De medhjælpende hustruer passede køerne mens landmændene var til kvægkongres.

De medhjælpende hustruer på de danske kvægfarme fik en varm hilsen, da Karen Hækkerup, adm. Direktør for Landbrug & Fødevarer åbnede kvægkongressen mandag.

»Kvægbruget har en højere andel af medhjælpende hustruer end andre grene, så jeg undrer mig over, at jeg ikke har set så mange her til kongressen, men det er nok fordi de passer butikken derhjemme,« sagde en veloplagt Hækkerup.

Og hun fortsatte i samme spor:

»Jeg har læst, at glade køer giver mere mælk. Jeres køer må være tilnærmelsesvist lykkelige. Det er nok ikke mindst på grund af konerne derhjemme,« sagde hun og henviste til at danske køer er nogle af de mest effektive i EU.

Karen Hækkerup erkendte, at kvægbrugerne også kæmper med svære udfordringer. Både den aktuelle økonomi, men også randzoner og vandplaner.

»Vi arbejder målrettet på bedre rammevilkår, og vi når også resultater, selv om vi kan synes, de er for længe undervejs,« sagde hun.

Samdrift en mulighed

Hun pegede på muligheden for samdrift som et af de områder, L&F har kæmpet for man kan få tilskud til.

»Kampen for samdrift har stået på i rigtig lang tid. Peder Philipp har siddet til utallige møder i København, og ikke fordi han kan lide det. Nu er den endelig hjemme, så de mange møder har kastet frugt af sig,« sagde hun.

Mere om dette tema

Der kommer løbende nyheder fra årets kvægkongres. 

Ifølge Peder Philipp er han ikke ked af at skulle til København.

»Men det er træls, at det skulle tage fem år at få lov til såden en lille ting,« siger han.

Indtil videre har ca. 60 fået lov til samdrift.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.