Høje forventninger til ny økologi-formand

Forventningerne er store op til Økologisektionens årsmøde onsdag, hvor der er lagt op til kampvalg om formandsposten.

Der er høje forventninger til den nye formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, som onsdag skal vælges ved Økologisektionens årsmøde på Boltinggaard Gods i Ringe, efter at nuværende formand Uffe Bie ikke har valgt at genopstille.

Tre kandidater er i spil til formandsposten, som er henholdsvis svineproducent Hans Erik Jørgensen fra Fyn, formand Søren Christensen fra Vestjysk Landboforening og landmand Niels Kristian Bisgaard fra Nordjylland.

»Økologi er efterhånden blevet ligeså bredt som det konventionelle, i og med at flere og flere specialiserer sig. Så den største udfordring for den nye formand bliver at favne alle økologiske producenter fra de små til større bedrifter,« sagde Maren Korsgaard, økologikonsulent i Gefion.

»Næste år kommer der nye regler om økologitilskud, så man fremover skal give tilsagn om, at man fortsætter som økolog i fem år frem for et år. Det er skidt for landmændene, fordi det kan give krav om tilbagebetaling, hvis det ikke hænger sammen, og han må omlægge det til konventionelt igen,« sagde Mogens Tved, planteavler ved Oremandsgaard.

»Den største udfordring bliver at videreføre den politik, som Uffe Bie har gjort. Den nye formand skal fortsat sørge for at styrke økonomien, og at vi fortsat har respekt for hinanden - det konventionelle og økologiske landbrug. Men derudover er det også vigtigt med et godt samarbejde i resten af primærbestyrelsen, hvor vi er to økologer lige nu,« sagde Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.