Høstbarometer: Prognose viser foderværdi tæt på sidste års niveau
Med 98 pct. høstet på landsbasis er dette års høst af majs så godt som afsluttet.

Der var ikke meget optimisme at spore inden startskuddet gik til dette års høst af majs til ensilering. Optimismen er dog blevet større, efterhånden som landmændene har hentet majsen hjem fra markerne.

Landsgennemsnittet for FE/ha ligger på 10.140, hvilket kun er halvanden procent mindre end sidste års niveau på 10.300 FE/ha. Yderligere har majsens volumenmasse overrasket positivt.

Majsanalyser fra Sagro

Lokale analyser fra Sagro viser en tendens med gode resultater, både med hensyn til tørstofindhold og udbytte. De fleste prøveudtagninger fra vandede marker med god bestøvning viser et tørstofniveau inden for de ønskede 30-34 pct.

I majsanalysen, som kan læses mere detaljeret på deres hjemmeside, pointerer Sagro, at det kan få betydning, hvis landmanden har høstet våde majsplanter.

Det kan nemlig medføre, at tørstofprocenten nedsættes med tre til fire procentenheder.

Super fordøjelighed

Kvægrådgiver Mads Nielsen fra Sagro beretter om en generel god fordøjelighed i majsplanterne. Især er det NDF-fordøjeligheden, der ligger i top, og det viser erfaringsmæssigt at have en positiv effekt på mælkeydelsen hos malkekøerne.

Samtidig er stivelsesindholdet tilfredsstillende.

Faktaboks

Prognose

  • 98 pct. høstet på landsplan
  • Foderværdien forventes at være på 10.140 FE/ha
  • Udbytteniveau på 94 pct. af normalen
  • Få uhøstede marker på Bornholm og i Jylland

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.