Her er ko-dødeligheden nul procent

Mælkeproducenter Helle og Søren Svennesen, Barsø, svarer på månedens spørgsmål i fagmagasinet KVÆG, der udkommer i næste uge. Læs alle fire svar fra Landmandspanelet i det nye nummer.

Hvordan arbejder I med ko-dødeligheden?

 

Helle og Søren Svennesen, Barsø. 180 årskøer. Ko-dødelighed: 0 pct.:

"Ko-dødelighed er et af vores vigtigste nøgletal. Vi har ikke haft døde køer i meget lang tid, og vi gør det, som er nødvendigt, hvis køer eller kalve bliver syge.

For os er tiden ikke en ressource, vi skal begrænse. Ej heller besøg af dyrlægen. Hvis et dyr er sygt, skal det behandles straks. Vi ser ikke tiden an. Den undskyldning vil vi ikke bruge.

Vi bor på en ø, så det betyder, at vi nogle gange selv må sejle til fastlandet og hente dyrlægen. Heldigvis har vi en forstående og helt igennem fantastisk dyrlæge, som gerne vil hjælpe os og vores dyr.

Det kan lyde som om, at vi sikkert bruge mange penge på dyrlæge. Det gør vi ikke. 925 kr. pr. ko i 2019 blev det til, og vi er økologer.

I avlsarbejdet prioriterer vi sundhed højt. Også på bekostning af ydelse. Men vi har færre mastitistilfælde end gennemsnittet.

Vi holder øje med alle køer, men særligt opmærksomme er vi ved kælvning og de første 40 dage derefter."

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.