Hereford-producenter scorer kassen på kvalitetskød

Godt 50 medlemmer af Dansk Hereford leverer til kvalitetskoncept.

En merindtjening på knap 400.000 kr.

Det er indtil nu resultatet i klingende mønt af et nyt kvalitetskoncept med oksekød af høj kvalitet for de indtil nu lidt flere end 50 medlemmer af Herefordforeningen, der leverer til konceptet, som blev skudt i gang i maj 2017.

"Vi er kommet godt fra start," fastslår Evald E. Jensen, formand for Herefordforeningens udvalg Dansk Hereford Kød, i en pressemeddelelse. 

262 dyr leveret

Medlemmerne har fra uge 32 til uge 48 leveret 262 Herford dyr til konceptet med en samlet vægt på 87.805 kg.

Med en merpris på kr. 5,00 giver det en merbetaling på kr. 439.025. Til medlemmerne af Herefordforeningen, som er leverandører, er der udbetalt kr. 395.122 oven i den almindelig notering fra slagteriet.

Alle dyr, som indgår i konceptet, er opdrættet af medlemmer af Herefordforeningen. Dyrene slagtes og kvalitetsgodkendes af Danish Crown Beef, og Hereford kødet sælges af KødGrossisten, der er en del af Foodservice Danmark.

Slagtning foregår hos Danish Crown i Holsted og Aalborg, og partering og opskæring af kødet sker i Aalborg. Den videre forædling af kødet varetages af KødGrossisten i Vemmelev inden Hereford kødet sendes ud til restauranter, hoteller og andre kunder.

Vi fortæller også en god historie

Evald E. Jensen ser et stort potentiale i Dansk Hereford Kød, hvor producenterne kan fortælle en god historie om deres produktion.

" Dyrene går ude det meste af året, og lever et naturligt liv sammen med deres kalve, og det sammen med, at Hereford kødet er kendt som utroligt lækkert og af høj kvalitet, der er produceret på græs," siger han.

Ifølge Dansk Hereford Kød er KødGrossistens kunder typisk hoteller, restauranter og cafeer, der ønsker at sælge dansk velsmagende kød med en god historiefortælling.

Der meldes om stor efterspørgsel efter alle typer udskæringer. Burgere med god smag af kød, og en god historiefortælling, er også blevet en stor succes.

Senest har KødGrossisten lavet en stor aftale om en årlig levering på 30.000 stk. 200 grams Hereford Bøffer til den århusianske restaurant, Mackie’s Pizza & Cantina.

Her lægger ejerne stor vægt på, at kødet til deres burgere kommer fra dyr, som er fritgående, opdrættet i naturlige omgivelser og bliver passet godt - og de har endda besøgt en producent, fortæller Dansk Hereford Kød i pressemeddelsen. 

Fra 1. december 2017 er alle burgere på Mackie’s i Aarhus lavet med kød fra Dansk Hereford.

 

 

Faktaboks

I maj 2017 indgik Herefordforeningen en aftale med Danish Crown Beef og KødGrossisten i Vemmelev, om produktion, slagtning og salg af Dansk Hereford Kød.

Aftalen betyder for medlemmer af Herefordforeningen, at ungtyre, kvier og unge køer, der er mindst 75 procent renracet Hereford, og slagtes under Dansk Hereford Kød konceptet, indbringer 5,00 kr. ekstra pr. kg. slagtet kød, hvoraf de 4,50 kr. går til leverandøren af dyret.

De sidste 0,50 kr. går til Herefordforeningen til administration og koordinering.

Leverandører til Dansk Hereford Kød er forpligtiget til at levere dyr med en racerenhed på minimum 75 procent Hereford.

De skal desuden opfylde forskellige standarder om pasning og pleje krav til bl.a. græsningsperiode, kalvens fravænningsalder, transport og klassificering for at sikre ensartede produkter af højeste kvalitet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.