Historisk chance for at få ændret landbrugets vilkår
Den nye regering giver en chance, som ikke er set i 25 år, sagde Martin Merrild på krise møde i Aulum, hvor det også blev meldt ud, at både mælke- og svinepris med stor sandsynlighed har nået bunden.

Selv om krisen netop nu er dyb for både svine- og mælkeproducenter, så har landbruget nu en historisk chance for at ændret grundlæggende i de vilkår, erhvervet lever under.

Det understregede formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild på krisemødet tirsdag aften i Aulum, hvor op mod 300 landmænd og flere af deres koner havde valgt at høre indlæg om og debatte den nuværende krisesituation.

»Men trods de aktuelle problemer, så står vi i en unik situation, som vi ikke har oplevet i 20-25 år, nemlig den, at et flertal med deltagelse af fire partier er gået til valg på, at landbruget skal have deres vilkår stærkt forandret på en lang række punkter,« sagde Martin Merrild.

»Vi er utålmodige efter, at forandringerne skal ske, men jeg mener, at vi skal lade være med at tvivle på, at regeringen vil overholde de løfter, som de har givet os. Nogle detaljer i reglerne kan det blive svært at få ændret på, fordi de i nogle tilfælde er lagt fast i EU-regler, men det er småting, og regeringen fortjener respekt for deres initiativ. Jeg mener, vi skal give dem lidt luft til at få arbejdet startet.«

Martin Merrild fremhævede desuden, at landbruget - trods regeringsskiftet - stadig har venner i rød blok, personifiseret ved bl.a. Henrik Sass Larsen.

»Det giver chancen for en meget bred og holdbar aftale om landbruget fremtid, hvilket vil være godt, når man typisk finansierer med lån med lange løbetider.«

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.