Hver tredje foderblander bliver selvkørende

Foderblandere skal sælges af specialiserede sælgere og bakkes op med døgnservice året rundt, er holdningen hos Brdr. Holst Sørensen, som er ny forhandler af Siloking i Danmark.

Det er med en forventning om et stigende marked for selvkørende foderblandere og en vilje til at bakke produktet op med døgnservice og rådgivning, at maskinforretningen Brdr. Holst Sørensen i maj overtog import og forhandling af tyske Silokings foderblandere.

»Vi forhandlede Siloking i en årrække i begyndelsen af nullerne, og vi har kunder, der stadig kommer her og får lavet service på foderblandere købt tilbage i 2003. Så vi kender produktet som særdeles holdbart og driftsikkert, og vi kender også Siloking som et meget lydhørt og tilpasningsdygtigt firma. Så det her er noget, vi godt tør satse på«, siger salgsleder Søren Nielsen fra maskinforretningen ved Ribe.

Det landsdækkende salg vil foregå med udgangspunkt i maskinforretningen ved Ribe, mens service klares i samarbejde med lokale servicepartnere.

Maskinforretningen har nu alle vitale reservedele på lager. Eksisterende Siloking-maskiner vil blive serviceret i samarbejde med de forhandlere, der har solgt dem.

Specialiseret salg

Som sælger udelukkende på Silokings brede serier af bugserede og selvkørende foderblandere samt de stationære blandere til primært biogasanlæg er ansat Frank Johansen, som kommer med et bredt og dybt branchekendskab efter mange år i branchen.

»Vi mener ikke, at et så specialiseret produkt som foderblandere skal være ude ved forhandlere, som hver især måske kun sælger et par stykker om året. Foderblandere skal sælges fra ét sted, som både kan yde service og opbakning døgnet rundt alle årets dage og yde en rådgivning, der starter længe før købet. Kundegruppen til Silokings produkter er også meget specialiseret, nemlig de professionelle mælkeproducenter, og det taler også for en specialiseret salgsindsats«, forklarer Søren Nielsen.

Lang proces

Brdr. Holst Sørensen vurderer, at på sigt vil hver tredje foderblander, firmaet sælger, være selvkørende.

»Det er et ambitiøst mål, men bestemt ikke urealistisk. En selvkørende foderblander kan være et middel til at spare nogle øre på hvert eneste kg mælk, der produceres på en bedrift, på grund af den sparede tid og effektiviteten i den selvkørende løsning«, forklarer Frank Johansen.

»Vi ser allerede en klar trend i retning af flere selvkørende enheder primært på grund af effektiviteten i løsningen. Men det er en længere og mere kompliceret proces at beslutte sig for en selvkørende foderblander i forhold til en bugseret foderblander«, uddyber han.

Det er ikke bare ensilagepladserne, staldforholdene, mandskabet og selve foderet, det handler om, men også om afskrivning og nedslidning på bedriftens eksisterende fodringsløsning, så et skifte til ny fodringsteknik kan gennemføres, når det økonomisk er mest optimalt.

»Køb af en selvkørende foderblander er derfor ofte noget, der skal planlægges i god tid, og et salg kan sagtens tage et år eller længere tid, fordi der også er meget rådgivning og mange økonomiberegninger i processen«, uddyber han.

Når det gælder gensalgsværdien, er der et brugtmarked for de selvkørende enheder, men primært uden for Danmark, hvor besætningerne generelt er mindre end herhjemme.

Faktaboks

Siloking

  • Tyske Siloking er verdens største producent af selvkørende enheder med en årlig produktion på p.t. 300 enheder i størrelsen 12 til 32 kubikmeter.
  • Det familieejede firma præsenterede for tre år siden sin første batteridrevne foderblander og arbejder på at udvikle robot-foderblandere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.