Hvordan landmænd kan forberede sig til lovgivning omkring aflivning af tyrekalve

Det er ikke længere bare Danmark, der sætter stop for aflivning af tyrekalve. Også I Storbritannien er der fra 2023 stop for rutinemæssig aflivning af tyrekalve, når man vil have det eftertragtede Red Tractor mærke,  skriver Farmers Weekly. 

Gwyn Jones, der er formand for en tværindustriel gruppe, der forsker i nøgleområder såsom forbedret avl for at producere dyr, der kan opdrættes effektivt og rentabel håber, at producenterne vil se ændringen som en mulighed og omfavne bedre genetik fra oksekødssektoren for at producere bedre kalve.

"Vi har British Blue-kalve fra krydsningskøer i forsøg," siger han til Farmers Weekly.

"Dette er en kortdrægtigt tyr med gode egenskaber for kælvning, men hurtig muskelvækst, når først den er født."

Forskningsinitiativet, drevet af Drøvtyggeres sundhed og velfærd, overvejer også måder at øge kalveopdrætskapaciteten på.

”Der er potentiale for at gøre brug af ekstra ressourcer i andre sektorer, hvor der kan være ledig arbejdskraft og mulighed for at diversificere; en sådan sektor er får, hvor der kan være passende bygninger, der ikke er i brug hele året,” foreslår hr. Jones.

"Kalveopdræt kunne også være en vej ind i landbruget for nye aktører uden behov for jord."

Nedenfor er fire områder at overveje forud for den branchedækkende forpligtelse til at opdrætte alle kalve med omhu inden 2023.

1. Kønssorteret sæd

Kønssorteret sæd øger sandsynligheden for at producere en kviekalv til mere end 90 %, sammenlignet med 50 % ved konventionel parring.

En kraftig stigning i brugen af ​​det i avlsprogrammer i forårsbesætninger forventes forud for kælvningssæsonen 2023.

AHDBs Stephen West anbefaler besætningens genetiske rapport, tilgængelig fra AHDB til alle mælkeregistrerede besætninger.

Dette kan bruges til at fastslå, hvilke køer i en malkekvægsbesætning der er genetisk overlegne, og til at planlægge kvieudskiftninger fra disse køer.

Han råder til at bruge den UK-specifikke forårkalvningsindeks (SCI) rangering for forårsblokkælvning.

2. Kalveopdræt

Det er vigtigt at give kalvene den rigtige start, uanset om de skal holdes som besætningserstatning eller dyrkes til oksekød.

At sikre, at de vokser godt for slagtesvinen, er nøglen til at sikre et kontinuerligt salgssted, siger hr. Buitelaar.

Princippet om at opdrætte kalve med den største omhu omfatter at give dem adgang til råmælk af god kvalitet ved fødslen og at bruge vaccinationer til at beskytte mod luftvejssygdomme og andre problemer.

3. Forbedret genetik

For at nå målene for malketyrekalvestrategien og producere kalve, der kan sælges, skal nogle forårskalvende avlsprogrammer udvikle sig og udvælge passende genetik til at producere levedygtige kalve til mejeri- og oksekødsforsyningskæderne.

Fremskridt med hensyn til frugtbarhed, lethed ved kælvning og genetiske egenskaber i foderomsætningsforhold udvider mulighederne for at producere salgbare dyr, der giver fordele på alle stadier, inklusive på bedriftsniveau.

Avlsselskaber har udviklet indekser, der viser den ekstra økonomiske fordel, en far kan levere sammenlignet med gennemsnittet af samme race.

For eksempel tillader Genus's BeefAdvantage Index forårsblokkalvningssystemer at vælge tyre med de ønskede egenskaber til deres besætning.

4. Overvindelse af TB-begrænsninger

Fastholdelse af malketyrekalve vil øge antallet af kalve på bedriften, hvilket øger belægningstætheden i blokkælvningssystemer.

Tilføj en TB-nedbrydning til blandingen, og der er risiko for dyrevelfærdsproblemer.

Kalve kan sendes til en TB-isolationsenhed (TBIU), som er designet til at give afsætningsmulighed for kalve eller opbevare kvæg fra TB-begrænsede bedrifter, der mangler faciliteter til opdræt.

Men TBIU'er kan kun hente kvæg fra en enkelt TB-begrænset bedrift. Der er også en begrænset tidsperiode for lagerføring af disse enheder, samt visse betingelser for godkendelse af ansøgninger om dem.

Godkendte efterbehandlingsenheder (AFU'er) giver en anden rute til opdræt, dyrkning eller efterbehandling af kvæg fra TB-begrænsede og ubegrænsede gårde.

Da kalve bestemt til AFU'er er færdige indendørs, rådes systemer, der forventer at være under TB-restriktioner, til at bruge genetik, der er egnet til intensiv indendørs produktion.

Dette har en tendens til at udelukke indfødte racer, siger hr. Jones.

Det er ikke givet at sikre en tilladelse til at flytte kalve – mælkeproducenten Abi Reader, hvis besætning i øjeblikket er underlagt TB-bevægelsesrestriktioner, siger, at kun 40 % af de ansøgninger, hun har indsendt, er blevet godkendt.

Fru Reader, som også er medlem af styregruppen for Drøvtyggeres Sundhed og Velfærd, råder til, at det er afgørende at forudplanlægge bevægelser.

"Vær rettidig med en licensansøgning for at give Dyre- og Plantesundhedsstyrelsen en chance for at overveje det. Der er en syv-dages tidsplan for, at de kan gøre det,” siger hun.

God kommunikation med en AFU-operatør er også vigtig, tilføjer hun.

"Få en dialog i gang, når de åbner deres døre, da de ikke har et indtag hver dag."
 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.