Indtjeningen på kalve skal øges med ny rådgivning

En ny form for tværfaglig rådgivning skal gøre kalveproduktion mere rentabel. De første besøg er afholdt.

Der skal tjenes flere penge hos de landmænd, der feder slagtekalve.

Det er det helt centrale mål i det nye rådgivningskoncept Total Tværfaglig Rådgivning (forkortet TTR, red.), som Seges står bag.

Idéen med rådgivningskonceptet opstod i forbindelse med projektet ’Fra kalv til krog’, hvor flere rådgivende aktører fulgte en gruppe kalveproducenter. Her fandt man, at det var muligt at flytte produktionen og indtjeningen i positiv retning, når alle aktører kender og arbejder for de samme mål.

Er startet op

De første besøg under konceptet er afholdt, og specialkonsulent hos Seges, Per Spleth, ser store perspektiver i tværfaglig rådgivning.

»I det indledende arbejde er det vigtigt, at vi identificerer potentialerne og bevidst kun vælger en overskuelig række af indsatsområder, som vi alle arbejder på. I min optik skal vi holde os til tre indsatsområder, så vi sikrer, at der er opmærksomhed og sker fremdrift«, fortæller han.

Ved et af de første besøg var landmandens appel, at der dør for mange kalve i besætningen. Det påvirker landmandens økonomi og arbejdsglæde negativt.

I det konkrete tilfælde arbejder man derfor i de kommende seks måneder på at mindske dødeligheden bl.a. ved at identificere, hvorfor kalvene dør.

»De døde dyr er kun toppen af isbjerget, så her ser vi meget på sundhed og sender eksempelvis flere kalve til obduktion, så vi ved, hvad der skaber problemer i den aktuelle besætning«, fortæller Per Spleth.

Bred rådgiverskare

Seges har i forbindelse med TTR nedsat et team af dyrlæger, slagtekalverådgivere, forskere samt strategi- og leankonsulenter. Teamet samarbejder med besætningens øvrige rådgivere for at opnå det bedst mulige resultat.

I forløbet vil der typisk indgå nogle opfølgende rådgivningsbesøg med en til flere medvirkende fra TTR-teamet. Nogle møder vil foregå i besætningen, andre gange vil rådgiverne holde virtuelt møde med nøglepersoner på bedriften.

Faktaboks

TTR:

  • TTR er resultatet af Task Force Kalves fjerde anbefaling til, hvordan kalveproduktionen kan blive mere rentabel. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.