Investerer 10 millioner i sund stald til slagtekalve

Fredag tog Anders Peter Jensen første spadestik til en ny slagtekalvestald, som skal gavne sundheden på Sindalsgård ved at sektionere dyrene.

Bare fem eller ti kalve i hver sektion er temmelig banebrydende i det nye staldprojekt, som Anders Peter Jensen begyndte på i går fredag.

Den nordjyske slagtekalveproducent producerer Dansk Kalv og får kalve fra 20 forskellige besætninger. Når de bliver blandet, deler de bakterier og sygdomme fra alle besætninger. Når den nye stald står færdig til september, kan kalvene kontrolleres ved ankomst og sektioneres, så der er bare 10 kalve i hver sektion uden mulekontakt til kalve i andre sektioner. Ja, de kan endda deles op i to gange fem kalve i hver sektion. Dermed brydes smittekæderne, og det skulle gerne gavne sundheden.

- Sundhed er den største udfordring for slagtekalveproducenter, men med de nye stalde kan vi samle kalve fra bare en eller to besætninger i hver sektion, og det er jo bedre end 20, forklarer han og tilføjer:

- Griseproducenterne fandt ud af at dele grisene op og sektionere dem for mange år siden. Det kan vi lære noget af.

Tanken er, at selv vognmanden, der kommer med kalvene, skal sektionere kalvene på vognen, så så mange smittekæder som muligt kan brydes.

Barmarksprojekt

Den nye stald, der koster 10 millioner kroner, skal ligge på en bar mark mellem de to gamle stalde, som fortsat skal anvendes. Efter de første seks måneder i den nye stald, skal dyrene nemlig videre til de eksisterende stalde på bedriften. I en alder af seks måneder er de formentlig også mere robuste, så de kan klare mosten.

 

Fordobling

Med den nye stald kan han tillige fordoble produktionen fra de 1.250 kalve årligt til 2.500 kalve årligt fremover. Det har længe været tanken, efter at Anders Peter Jensen for tre år siden tog den strategiske beslutning at sætte grisene ud og koncentrere sig om slagtekalve.

Udvidelsen betyder, at der er behov for fire medarbejdere på Sindalsgård, og det er også en vigtig del af strategien.

- Med fire medarbejdere kan man lave en bedre arbejdsplads i forhold til arbejdsuge, ferie og så videre, og det er godt for os selv og for rekrutteringen af nye medarbejdere, siger han.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.