Irlands mælkeproduktion tager stort hop i vejret
Irlands mælkeproduktion stiger igen i april sammenlignet med samme måned året før. 

Nye tal fra det Irlands statistiske institut, Central Statistics Office (CSO), viser en stigning på 12 procent for Irlands samlede mælkeproduktion for april måned sammenlignet med april sidste år. Det skriver landbrugsmediet Agriland.

Det er anden måned i træk 2017, hvor  produktionen er steget i forhold til samme måned i 2016. 

Marts måned havde årets første stigning på 3,9 procent, mens årets to første måneder derimod bød på fald på henholdsvis 4,6 og 7,8 procent i forhold til samme måneder året før.

Ikke desto mindre har de irske mælkeproducenter på årets første fire måneder formået at producere 5,7 procent mere mælk, i alt 1.790 mil. liter, sammenlignet med samme periode sidste år.

Industriens forbrug stiger

Statistikken for april viser en stigning i den irske mejeriindustris totale forbrug af mælk, nemlig en stigning fra 761 mio. liter i 2016 til 853 mio. liter i 2017.

Der er også en stigning af produktionen til konsum. April måneds produktion af mælk til konsum er steget en halv procent fra sidste år til ca. 44 mio.. liter, skriver Agriland.
 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.