Irsk firma tilbyder landmænd at gå all-in på plastik til køerne

Det meste inventar til koens nærmiljø kan fås i en plastikudgave hos irske Easyfix.

Hvis køerne i videst muligt omfang skal møde eftergiveligt plastik i kostalden, er det værd at kigge nærmere på produkterne fra irske Easyfix, som for første gang udstiller på Agromek.

Firmaet tilbyder plastbøjler, som kan monteres ved foderbordet, hvor de via et vippebeslag kan give sig, hvis køerne trykker lidt frem. Bøjlernes udformning gør, at de ikke presser køernes skuldre og køerne behøver heller ikke lægge så meget vægt på forklovene, forklarer Rebecca Müller, som er Easyfix’ europæiske salgsmanager.

Hun peger på, at den lettere adgang til foder vil løfte køernes foderoptag. Da køerne stikker hovedet ned mellem bøjlerne, vil køer med horn også få uhindret adgang.

I køernes nærmiljø spiller gulvet også en stor rolle, og her tilbyder Easyfix forskellige gummigulve.

Hovedpuden er monteret

Ved sengebåsene har Easyfix to forskellige typer eftergivelige sengebøjler af plastik. Den ene model har et buk på den nederste del af bøjlen, og denne henvender sig primært til stalde, hvor køerne hviler i et organisk materiale. Til madrasstalde tilbydes en bøjle med to buk.

Bøjlerne kan monteres på både jern- og plastikstolper, og sidstnævnte er især relevant i stalde, hvor lejet består af organisk materiale.

Nakkerøret er selvfølgelig også udført i plastik og kan påmonteres en lille børste, som køerne kan gnubbe sig på.

På madrasfronten tilbyder Easyfix en løsning, hvor madrasserne er fremstillet enkeltvis til nedlægning i hver enkelt sengebås. Et overlap sørger for, at der ikke løber skidt eller mælk ned mellem hver enkelt madras. Under plastikmadrasser ligger en 45 millimeter tyk skummadras og topmadrassen af plastik er 12 millimeter tyk.

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.