Jagtsæsonen for majshalvmøl er skudt i gang

Landet over overvåges forekomsten af majshalvmøl med feromonfælder. Foreløbigt er der fanget eksemplarer af den lille skadegører i Vestjylland.

Seges har i samarbejde med planteavlskonsulenterne netop indledt jagten på majshalvmøl. På 20 lokaliteter er der opstillet feromonfælder for at følge forekomsten af den tabsgivende majshalvmøl.

Majshalvmøl er et relativt nyt skadedyr i Danmark, og de seneste års registreringer viser, at skadegøreren breder sig i Danmark. Aktuelt er der fanget eksemplarer ved Stauning i Vestjylland.

Ved kraftige angreb (2-3 larver pr. plante), kan der ifølge tyske erfaringer forventes et udbyttetab på 10 til 30 procent. Tilmed kan der ved kraftige angreb ske en øget vækst af fusariumtoksiner, da fusariumsvampe lettere kan trænge ind i planten, når majshalvmøllets larve har gnavet i stænglen.

Ifølge Seges sker den bedste bekæmpelse af majshalvmøl ved at nedpløje stubbene. Hvis der sættes en høj stub ved høst, bør stubbene knuses før pløjning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.