Japan tæt på at genåbne for dansk oksekød

Frygten for kogalskab er ved at forstumme.

Efter årelang lobbyisme på allerhøjeste plan kan den danske fødevareindustri nu være på vej til at få genåbnet for dansk eksport af oksekød til det japanske marked.

Det skriver FødevareWatch.

Japansk frygt for kogalskab, bl.a. efter udbrud i England, har lukket markedet siden omkring årtusindeskiftet, men ifølge FødevareWatchs oplysninger er de japanske fødevaremyndigheder netop nu i Danmark for at inspicere forholdene på kreaturslagterier.

Oplysningen bekræftes af Danish Crown, hvor pressechef Jens Hansen oplyser, at kreaturslagteriet i Holsted netop torsdag har besøg fra Japan.

”I første omgang er det med henblik på at sælge de spiselige biprodukter som hjerter og lever og kogt kalluner, altså maver. Men også oksekød til færdigretter og så videre,” siger Jens Hansen til branchemediet.

Det er endnu usikkert, hvor stort potentiale en japansk aftale kan rumme, men ifølge pressechefen er der store forventninger til mulighederne inden for salg af magert dansk kalvekød.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.