Jyske landmænd hænger på halm og møg

Biogasanlægget Maabjerg BioEnergy kan ikke overholde en aftale om at modtage 90 ton dybstråelse om dagen. Det har konsekvenser for omkring 15 landmænd, der er tvunget til at spørge naboen om hjælp - samtidig med at de selv skal ud at købe gødning.

Omkring 15 landmænd står i skidt til halsen.

Grunden til det er, at biogasanlæget Maabjerg BioEnergy ikke kan overholde aftalen om at modtage 90 ton dybstråelse om dagen. Aftalen var en af begrundelserne for at opføre biogasanlægget, så landmænd kunne komme af med deres husdyrgødning og få næringsrig gødning tilbage, skriver Dagbladet Holstebro.

Det har konsekvenser for de 15 landmænd, der nu hænger på dybstråelsen.

"Det er en katastrofe for nogle landmænd, da deres miljøgodkendelse bygger på, at de kan komme af med dybstrøelsen. De må ud i forlegenhed og spørge naboer, om de kan aftage noget eller finde andre løsninger for at overholde miljøgodkendelsen. Samtidig skal de ud at købe gødning," siger Kristian Gade, formand for Holstebro Struer Landboforening.

Landmændene selv står klar med de tekniske løsninger for, hvordan dybstrøelsen kan bruges i biogasanlægget, men det kommer til at koste millioner - penge, som de mener, Vestforsyning og kommunerne må betale, når nu anlægget ikke kunne overholde aftalen.

Emneord biogas

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.