Kæmpe landbrug solgt til østjysk stålkonge

Ejendommen Tinghøjgaard ved Arden er solgt til indehaver af østjysk stålvirksomhed.

Et af Danmarks største kvægbrug, Tinghøjgaard med 1.100 malkekøer plus opdræt, er nu solgt.

Køberen er Morten K. Larsen, indehaver af Eurosteel Danmark A/S i Hedensted.

Tinghøjgaard er tidligere ejet af Bøje Nedergård Pedersen med familie. Efter familiens konkurs blev ejendommen udbudt til salg via landbrugsmægleren Evald Borup.

Til ejendommen hører flere enheder, 1.100 køer plus opdræt og knap 1.000 hektar.

fra kæmpegård til konkurs

Tinghøjgaard blev i maj sidste år sat til salg for 172 millioner kroner, men på trods af en rødglødende telefon hos mægleren Evald Borup, var der ingen købere, der slog til.

Den oprindelige pris på 172 millioner kroner blev fastlagt ved at gennemgå driftsbygninger, jorden, boliger, foder og inventar og addere det hele.

"Hvad det kan forrente er noget helt andet. Det tager jeg ikke hensyn til," udtalte mægler Evald Borup, der også er valuar, til landbrugsavisen.dk tilbage i maj sidste år.

Ikke overraskende ville også kun købere med en solid egenkapital kunne blive godkendt til at købe sådan en ejendom.

I december 2017 blev gården sat på tvangsauktion, og her endte Nykredit, som gav det eneste bud, med at købe ejendommen - dog til en købssum, hvor der var skåret 37 millioner kroner af salgsprisen. Salgsprisen endte dermed på 135 millioner kroner.

Nykredit havde gæld i ejendommen for omkring 130 millioner kroner, ligesom Jyske Bank, der var den anden store panthaver i ejendommen, havde omkring 60 millioner kroner gæld i ejendommen.

Fra småproduktion til mælkedynasti

Tinghøjgaard var før konkursen ejet og drevet af Bøje Nedergård Pedersen, som gennem en menneskealder havde omdannet en lille mælkeproduktion til en kæmpefarm med omkring 1.200 køer.

Han, hustruen og to sønner blev tilbage i april sidste år begæret konkurs, og de fire parter hæftede tilsammen for en gæld på 166 millioner kroner til henholdsvis Nykredit og Jyske Bank.

Gården var en af Arlas største leverandører, og Bøje Nedegård Pedersen var en højtprofileret erhvervsmand i Himmerland.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.