Kæmpe landbrug til salg for 80 mio. kr. efter konkurs

Sydjysk kvægbrug med miljøgodkendelse til 1400 DE er netop udbudt til salg.

Investorer med interesse for dansk mælkeproduktion i storskala-format har netop fået et nyt objekt at regne på.

Nybolig Landbrug Tønder har netop udbudt en samlet kvægbedrift med miljøgodkendelse til 1401,89 DE til salg for 80 millioner kroner.

Til ejendommen hører 513,84 hektar, hvoraf ca. 470 hektar dyrkes, fremgår det af salgsopstillingen.

Hovedejendommen, Hjørnegård, er beliggende på Rødsandvej ved Ansager, og har tilladelse til 980 malkekøer, imens opdrættet primært kan opstaldes på to af tre medfølgende ejendomme.

Ejendommene udbydes af tre konkursboer, hvor Corna Levin Munch, advokat ved Kirk Larsen Ascanius, er kurator. Ejendommene udbydes samlet, men der kan være potentiale for et delsalg.

»Hvis man ønsker en ejendom med et stort produktionsanlæg og potentiale for en betydelig mælkeproduktion, er ejendommen på Rødsandvej interessant. Man kan vælge at drive hovedejendommen alene og løbende sælge opdrættet og indkøbe kælvekvier eller drive hele bedriften og have en integreret produktion,« fortæller hun.

Ejendommenes tre ejere gik konkurs i slutningen af 2015/start 2016, og ejendommene er sidenhen tømt for dyr og maskiner. Ifølge salgsopstillingen medfølger dog et betydeligt lager af grovfoder.

Adspurgt hvem der er potentiel køber til ejendommen, peger Corna Levin Munch på større investeringsselskaber.

»Vi ved, at der findes større, danske investorer, som har interesse for at erhverve ejendomme med mælkeproduktion. Men vi oplever også en interesse fra udlandet, heriblandt fra Holland og Kina,« siger hun.

Opdateret: Antal hektar tilføjet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.