Kæmpetyr trådte ud af båsen - og alle stoppede op

Mange stoppede op for at beundre den store angustyr Networth.

Allerede da han træder ind i båsen til den tunge angustyr Networth, stopper de første besøgende på Roskilde Dyrskue op for at se på dyret.

Da Steffen Albrektsen, Mønline Angus på Møn, begynder at bakse ud med tyren på de 1434 kg, stopper endnu flere op. Tyren næsten blokerer midtergangen mellem de to stalde.

"Se de hængelæg," siger en fyr til sin kammerat.

"Dén har en tyrenakke," siger vennen, mens han beundrer den markante nakkemuskel.

Mens tyren måles op, står Steffen Albrektsen og klør tyren med en lang stang. En normal angustyr vejer 1100-1300 kg, så Networth er i særklasse. Imens forsøger en mor at indgyde respekt for det store dyr hos sin lille pige.

"Den kan gøre dig helt flad. Er du klar over, hvad den vejer," siger moren til pigen.

Steffen Albrektsen, der er en kendt, hyppig gæst på både Roskilde Dyrskue og Landsskuet i Herning, vurderer, at Networth er skuets tungeste tyr. Farfaren er amerikanske SAV Networth, en af de mest kendte angustyre de senere år.

Barnebarnet har også modtaget pæne bedømmelser. Sidste år blev den fire år gamle tyr den bedste interbreed-tyr i Herning. I år er den på Roskilde Dyrskue bedste ældre angustyr, men blev på tværs af aldre slået af en anden tyr i besætningen, MC Romanel, der både blev bedste angus ungtyr og bedste angus. ML Hoff Flower blev bedste hundyr og vandt interbreedkonkurrencen for hundyr.

"Ja, det må man sige, det har været helt fantastisk," svarer Steffen Albrektsen på spørgsmålet om, hvorvidt han er tilfreds.

For Steffen Albrektsen er det både en fornøjelse og en nødvendighed at tage på skue. Han bruger det som salgsvindue for sine avlsdyr, fortæller han.

Da Steffen Albrektsens dyr er blevet målt op, hilser en landmand på.

"Jeg skal nok bruge en tyr til sommer. Har du noget på lager," spørger han Steffen Albrektsen, hvorefter de giver sig i snak om dyrene, resultaterne og deres gemyt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.