Kære politikere; fortæl nu hvordan en klimaafgift skal indrettes

Der tegner sig et flertal for en eller anden form for klimaafgift i landbruget. Men det vil klæde politikerne at fortælle, hvordan de ser en afgift implementeret, mener ugens klummeskribent.

Hvis alt går som meningsmålingerne viser, så får dansk landbrug en eller anden form for klimaafgift indenfor en overskuelig fremtid. Der tegner sig nemlig et klart flertal blandt partierne for en klimaafgift, men flertallet fejler i min optik på et afgørende spørgsmål: Hvordan skal afgiften implementeres?

Det er faktisk lettere at forholde sig, når partier foreslår – eller ultimativt kræver, som de selv siger – en halvering af husdyrholdet. Det er klar tale, selvom vi ikke kan lide at...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.