Kære veganerparti: Vi har ingen interesse i dårlig dyrevelfærd
Det kan kun være i danske landmænds optik at dyrevelfærden er god, mener ugens klummeskribent på Kvæg Plus.

Jeg er næppe den eneste, som sidder tilbage med en træls følelse efter at have overværet dele af Veganerpartiets pressemøde igår.

Et helt igennem gennemtænkt pressemøde, hvor partiet uimodsagt fik lov til at hælde skældsord udover de, som hver dag arbejder med produktionsdyr. 'Der er ingen nåde tilbage i de danske stalde', var en af de udtalelser, som gjorde stærkt indtryk.

Udsagnet fik lov til at stå for sig selv. Pressemøder plejer ellers at give plads til opklarende spørgsmål fra pressen, men den kutyme gled partiet fuldstændig af på. Ingen kommentarer, tak. Ingen spørgsmål, tak.

Når denne klumme omhandler partiet, får partiets stillere det, de allerhelst vil have: Opmærksomhed.

Ikke desto mindre mener jeg, at det er på sin plads at forsvare grundholdningen om, at dansk landbrug gerne vil dyrevelfærden. Ingen af os ønsker dårlig dyrevelfærd. Vi ønsker trivelige og sunde dyr for dyrenes skyld, for vores arbejdsglædes skyld og ja - også for vores indtjenings skyld.

Vi har produktionsdyr, fordi der er en efterspørgsel på de fødevarer, som dyrene kan blive til. Vi driver landbrug for at tjene penge - til os selv og til den fælles kasse.

hold fokus på bolden

Som iagttager, landmand, medhjælper eller anden med tilknytning til pasning af produktionsdyr kan det være fristende at slå igen med hårde og skarpe ord.

På den korte og lange bane tror jeg dog, at vi står os bedre ved at holde fokus på bolden. Forklare hvad vi gør, og hvorfor vi gør det. Forklare hvordan vi løbende ændrer produktionen til alles bedste. Fortælle at vi bruger millioner af forskningskroner på at gøre dansk landbrug bedre.

Vi vil gerne dyrevelfærd. Vi vil gerne rykke os. Det er helt afgørende for erhvervets anerkendelse og for afsætningen af vores produkter, at vi er dér, hvor forbrugerne er og rammer det, de efterspørger.

Derfor skal vi også turde tage dialogen med de allerstørste kritikere. Men vi skal insistere på, at dialog fordrer, at vi taler pænt til hinanden og lytter. Ellers sker der ingen fremskridt for den fælles sag.

Hvad tænker du? 

Giv gerne din kommentar herunder.

Peter W. Mogensen, journalist og kvægfaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Kvæg samt Kvæg Plus

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Kvæg Plus, "Ugen på spidsen", sætter Peter W. Mogensen og Frederik Thalbitzer, journalister og kvægfaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinerne Kvæg og Kødkvæg samt Kvæg Plus, kvægugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt, og udtrykker ikke nødvendigvis bladhusets holdning.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.