Køer aflivet i Sverige efter fyrværkeri
Tre drægtige køer rapporteres aflivet i Sverige, efter de blev skræmt af fyrværkeri.

På Facebook skrev den svenske landmandsdatter Alice Hultin d. 1. januar et nødråb. Ved at vise med fotos af to - nu aflivede - køer, opfordrede hun til kun at fyre fyrværkeri af væk fra stalde og i det tilladte, begrænsede tidsrum fra kl. 23-01.

De to, drægtige køer var ifølge Alice Hultin blevet skræmt, løbet ud af indhegningen og faldet på det glatte underlag. Senere måtte de aflives.

Det svenske landbrugsmedie ATL.nu beretter endvidere om én anden lignende hændelse. Den svenske landmand Mattias Larsson fandt en af sine køer liggende udmattet med benene i split. Også hans ko måtte aflives.

Landmanden mener, at fyrværkerieksplosioner bærer skylden.

Fyrværkeri-leg formodentlig skyld i ladebrand til 4-5 mio. kr. Torsdag 31. december 2015 · 12:46

"Der eksploderede meget hos mig,  selv sent på natten. Jeg er ikke hundrede procent sikker på, men det er klart, at eksplosionerne påvirker dyrene. Køerne bliver vældig urolige, og så var det meget glat den nat," siger Mattias Larsson.

ATL.nu beretter, at de har kendskab til flere lignende tilfælde, hvor personer ikke har taget hensyn til stalde med dyr.

Kender du til lignende tilfælde i Danmark? Landbrugsavisen.dk hører gerne fra dig. Skriv en email på net@landbrugsmedierne.dk eller ring på 20 21 17 68.

 

 

Att visa hänsyn till djur och djurägare när det gäller fyrverkerier är viktigt!. Tänk om alla dom som väljer att skjuta...

Opslået af Alice Hultin på 1. januar 2016

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.