Kalvens dag henter inspiration i udlandet

Professorer fra USA og Canada holder video-indlæg på Kalvens Dag i Herning til november.

Det er ikke blot Tordenskjolds soldater, der fortæller om kalve ved det nye initiativ, Kalvens Dag. På programmet er der også flere indlægsholdere fra USA og Canada, som vil dele erfaringer.

Bl.a. Sandra Godden, professor, University of Minnesota, USA, der vil fortælle om råmælksrutinernes betydning for kalvens opstart og senere produktion. Sandra Godden er en af de absolutte frontløbere, når det gælder forskning i råmælk til småkalve. Med en stor forståelse for den praktiske implementering giver hun gode argumenter for at optimere rutinerne. Desuden kommer hun med konkrete målsætninger for det daglige arbejde i kalvestalden.

Fra Canada vil der være gode råd fra professor Marina von Keyserlingk, University of British Columbia. Hun peger på, at små ændringer ind imellem kan gøre en stor forskel. Professor Marina von er en af verdens mest anerkendte forskere inden for velfærd hos kvæg. Med udgangspunkt i forskningen kommer hun med anvisninger på, hvordan man med små ændringer ude på staldgangen kan løfte velfærden blandt kalvene markant og i tillæg opnå produktionsmæssige fordele.

De to udenlandske indlæg vil blive præsenteret på skærm.

Ud over de to indlæg fra udlandet vil der også være et overflødighedshorn af hjemlige eksperter med input om alt fra sygdom, sundhed og pasning af den lille kalv til mælkeerstatning, mineraler og meget mere samt debat med mulighed for at stille spørgsmål til eksperterne.

Faktaboks

Kalvens Dag 22/11-21

  • Nyt initiativ om den lille kalv
  • Målrettet mælkeproducenter og kalvepassere 
  • Mandag 22. november kl. 9.30-16.00 i MCH Herning Kongrescenter.
  • Pris inkl. forplejning: Kun 495,- kr. + moms.
  • Tilmelding på www.tilmeld.dk/kalvensdag2021/signup 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.