Kig på koen og få alle relevante data kastet i øjet

Nedap er klar med det første augmented reality-system til kvægbruget, som gør det nemt og hurtigt at se status og alarmer på alle dyr i stalden, mens du går i stalden og kigger på køerne.

Kig på koen og få hendes brunststatus kaldt frem med en kommando. Straks vises de relevante info i dit synsfelt. Perfekt, hun skal insemineres nu.

Før tommel- og pegefinger på højre hånd sammen i synsfeltet, og så bliver koen frasorteret til inseminering næste gang, hun passerer en smartgate. Og alle relevante data er lagret og opdateret i bedriftsmanagementsystemet i samme arbejdsgang, så der intet kontorarbejde er bagefter.

Videre til næste ko? Der er en alarm på hendes drøvtygning? Hvad gav hun af mælk i morges?

Kræver særlig brille

Den hollandske specialist Nedap i bedriftsmanagement fik en sølvmedalje på EuroTier for at bruge augmented reaily (AR) til at håndtere data fra aktivitets- og drøvtygningsmålere samt data fra bedriftsmanagementsystemet.

Augmented reality vil sige, at der ved hjælp af en særlig brille kastes oplysninger op i synsfeltet om det, du ser på, når du ser på det. Hvilke oplysninger afhænger af dine stemmekommandoer og fingerbevægelser, og det samme gør de handlinger, der kan iværksættes på stedet.

Det kræver en særlig brille, hvor Nedap i øjeblikket arbejder med Microsofts HoloLens, men flere AR-briller er på vej.

Finder alarmkøer

Når systemet ved, hvilken ko du kigger på, skyldes det Nedaps CowControl-positioneringssystem, der ud hver enkelt kos transponder i halsbåndet og antenner i stalden meget præcist kan identificere hver eneste ko i stalden og hvor den befinder sig på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet.

Systemet kan derfor også bruges til at finde køer, der for eksempel står på en alarmliste ved at guide dig hen til hende.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.