I Kina er Angus-kvæg antalmæssigt bagefter racer som Charolais, Simmental og Limousine, men det kan ændrer sig med et storstilet projekt i amtet Sunwu.
Her har man udnævnt sig selv som Kinas hovedstad for Angus-kødproduktion, skriver netavisen globalmeatnews.com.
Den kinesiske gigantproducent Haier Group står bag finansieringen af Sunwu-amtets projekt om at udvide Angus-kødproduktionen.
Den første aftale, som blev indgået med Haier, lød på en bestand på 30.000 Angus-kvæg i Sunwu baseret på dyr importeret fra Australien. Lokale embedsmænd ønsker nu årligt at producere i alt 100.000 slagtedyr inden år 2022.
Lokale bønder i Sunwu, som grænser op til Rusland, er blevet organiseret i avlskooperativer. Alle dele af produktionen fra opfedning til slagtning skal foregå lokalt i Sunwu.
Planen er, at Angus-kødproduktionen inden 2022 skal have en årlig omsætning på 850 mio. RMB, svarende til 134 mio. danske kr. med et overskud på ca. 50 mio. danske kroner.
Angus-kød er meget populært i Asien, specielt i det japanske køkken, hvor det fedtmarmorerede kød får store anprisninger, ifølge globalmeatnews.com
Relaterede artikler
Kommentarer