Kjeld Johannesen skal rådgive stor DC-konkurrent

Den tidligere adm. direktør for Danish Crown skal rådgive Ruslands største kødproducent.

ABH Miratorg, Ruslands største producent svine-og oksekød, fortæller i en pressemeddelelse, at de har hyret Kjeld Johannesen - gennem mange år topchef for Danish Crown - som ny, særlig rådgiver for Miratorgs topledelse.

"Vi er glade for at byde Kjeld Johannesen om bord. Jeg er sikker på, at hans enestående erfaring, fremragende ekspertise og dybe forståelse for det globale kødmarked vil øge vores selskabs position på det russiske marked. Han vil fokusere på forbedring af forretningsprocesser og udvikling af de strategisk vigtige eksportforretninger," siger Aleksander Linnik, bestyrelsesformand for Miratorg, i en erklæring.

Virksomheden beretter, at de har investeret i 16,5 mia. kr. i den vertikalt integrerede produktion af fjerkræ, svinekød, oksekød og halvfabrikata. De ønsker yderligere vækst. Om fire år, i 2020, ønsker de at have fordoblet produktionen fra 500.000 tons i 2016 til en million tons i 2020.

På flere markeder - blandt andet i Kina - er de en konkurrent til Danish Crown.

Kjeld Johannesen har været koncerntopchef for Danish Crown i 27 år, indtil han stoppede for fire måneder siden, 1. april i år. Der blev holdt stor reception for ham i marts.

"Miratorg er en helt unik virksomhed, der har et ambitiøst mål om at omdanne sig fra at være lederen af ​​det russiske marked til at blive en global spiller i kødindustrien," siger Kjeld Johannesen i pressemeddelelsen.

"For at nå dette mål har vi brug for at finjustere værdikæden for at sikre en konkurrencedygtig pris og kompromisløs kvalitet af vores produkter og derudover få en dyb forståelse af både behov og aspekter af det internationale marked. Jeg er glad for at slutte mig til Miratorg-holdet for at tackle disse strategiske opgaver," siger Kjeld Johannesen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.