Kløvergræs skal snart sås

I løbet af de kommende to uger bør kløvergræsset sås, hvis det skal nå at etablere sig fornuftigt i efteråret.

Det optimale tidspunkt for etablering af kløvergræs afhænger af den valgte blanding og lokaliteten, hvor det skal etableres. Men for de fleste blandinger og lokaliteter vil de næste to uger være vinduet, hvor kløvergræsfrøene bør komme i jorden.

Det skriver Sagros planterådgivere i et afgrødenyt.

For blandinger som eksempelvis blanding 22, 35 og 45 er det ifølge Sagro optimalt at etablere fra 15. til 20. august og ikke senere end 25. august. Bor man på en kold eller nordlig lokalitet er det optimale tidspunkt fem dage tidligere.

For blandinger som eksempelvis 21 og 24 bør de etableres mellem 10. og 15. august.

Mindre brug for dæksæd

Hvor det indtil nu har været almindelig praksis at etablere kløvergræsudlægget i dæksæd af vinterhvede, er det ikke længere særlig fordelagtigt, vurderer Sagro.

Begrundelsen har hidtil været, at afgrøden kunne tælle som MFO-græsudlæg, men det begreb forsvinder med den nye CAP-reform.

Ifølge Sagro bør dæksæd kun overvejes, hvis man når hen i perioden efter senest anbefalede etablering, hvor dæksæden kan bidrage med ekstra udbytte og yde udlægget beskyttelse igennem vinteren. Dæksæd kan også bruges til at bryde en periode med græs eller foderafgrøde ved at anmelde marken med grønvinterhvede.

Kløvergræs kan både etableres med eller uden foregående pløjning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.