Klappede kalve giver mere mælk som malkekøer
Kalve vokser bedre og giver mere mælk som malkekøer, hvis de klappes nogle minutter dagligt i starten af deres liv.

Tre minutters daglig aen på ryggen gav en gruppe tyske kalve så meget ekstra velvære, at de kvitterede med tre pct. ekstra tilvækst i forhold til en kontrolgruppe, som ikke der ikke blev kælet med.

Det interessante forsøg blev udført af en række researchere fra University of Veterinary Medicine i Wien. Forsøget blev udført på 104 holsteinkalve på et østtysk kvægbrug.

Et tidligere studie fra 2013 viste, at kalve med en ekstra høj tilvækst i mælkefodringsperioden opnår en højere mælkeproduktion i deres senere tilværelse som lakterende køer.

Afsløring: Kun to mælkeerstatninger har topkvalitetKvæg Torsdag 3. december 2015 · 08:07

»I forhold til forsøget med de kælede kalve, så kan vægtforøgelsen på tre pct. omregnes til en stigning i mælkeproduktionen på 50 kg pr. ko pr. år,« vurderer Stephanie Lürzel, forsker ved universitet i Wien.

Hun mener, at forklaringen på den højere tilvækst og mælkeydelse skal findes i, at mælkeproducenterne i dag fjerner kalvene fra deres mødre meget tidligt i kalvenes liv. Positiv interaktion med kalvene vil derfor skabe bedre relation mellem dyr og mennesker og give dyrene en større grad af velvære.

Stephanie Lürzel tilføjer, at en god relation mellem dyr og mennesker også har positiv effekt på dyrets accept af at blive håndteret af mennesker senere i livet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.