Klimapulveret Bovaer er ikke rentabelt

Brugen af klimapulveret Bovaer er for dyrt til at mælkeproducenter kan få det til at løbe rundt - selv hvis de sparer afgifter.

Økonomien i brug af klimapulveret Bovaer, der kan reducere køer udledning af klimagassen metan, er på nuværende tidspunkt ikke bæredygtig, og det bliver den heller ikke af en CO2-afgift på koens bøvser.

Dette triste budskab lød fra talerstolen på årsmødet i L&F Kvæg mandag morgen, hvor sektordirektør Ida M.L.D. Storm aflagde beretning sammen med formand Christian Lund.

- Det nytter jo ikke noget at føre en afgift tilbage til erhvervet, hvis betingelserne for at få den tilbage er så dyre, at bundlinjen bliver rød uanset hvad – man kan ikke "fodre erhvervet med sin egen hale" på den måde, sagde Ida Storm.

Derfor skal der tænkes i gode løsninger til implementering sammen med ansvarlige politikere, og der skal investeres i udvikling af mange flere nye løsninger.

En af de alternative muligheder, som Seges Innovation arbejder på i øjeblikket, er ”metan-huse” i stalden, der kan opsamle køernes bøvser.

 

Faktaboks

Aarhus Universitet har dokumenteret reduktioner på 25-30 procent i udledningen af metan per ko, og forskerne tror, at der måske kan opnås reduktioner på helt op til 50 procent inden for en overskuelig årrække. 

Emneord Kvægkongres 2023

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.