Klimavenlig bøf: Danish Crown klimatjekker kalveproducenter
Leverandører af Dansk Kalv til Danish Crown skal klimacertificeres i 2020.

De henved 170 leverandører til Danish Crowns koncept Dansk Kalv kan se frem til at få beregnet klimaftrykket på deres kødproduktion i 2020.

Tidligere analyser fra Aarhus Universitet viser, at kød fra Dansk Kalv konceptet er det suverænt mindst klimabelastende kød fra kvægsektoren. Og med det kommende klimatjek er ambitionen, at andelshaverne skal rykke sig mere i de kommende år.

Det sagde Ejvind Kviesgaard, Afdelingsleder for Danish Crown Beef, til et arrangement om fremtidens klimavenlige kalveproduktion ved Randers igår.

Beregningsmodellen for klimatjekket præsenteres i disse dage i Danish Crown. Modellen, som kun fokuserer på bedrifternes produktion af kalve, er udviklet i samarbejde med Seges og bygger på en i forvejen lang række af tilgængelige oplysninger.

Fra DMS og Kvægdatabasen er det muligt at trække data om antallet af indsatte og afgåede kalve, ligesom producentens samlede produktion af kød er kendt af slagteriet. Herudover indgår data om fodring, staldforhold, strøelse og sundhed.

»Vi har også valgt at indberegne en eventuel leverance af gødning til biogas, da vi mener, at klimagevinsten herved skal tilskrives landmanden,« sagde Ejvind Kviesgaard.

Ukendt marked

Endnu ved Danish Crown ikke konkret, hvordan forbrugerne vil reagere på et klimastempel på Dansk Kalv produkterne. Detailkæderne er også tilbageholdende med deres vurdering.

»Vi har fået besked på, at vi skal komme med et produkt, som de kan tage stilling til. Derfor bliver vi nu konkrete og udvider den klimaberegning, som allerede stort set er implementeret på svinesiden«, fortalte Ejvind Kviesgaard.

Overfor landmændene påpegede han også muligheden af at lære af hinandens produktioner og systemer for at blive mere effektive både på indtjening og klimakonto.

»Flere af de ting man kan gøre for at blive bedre på klima gavner også indtjeningen«, slog Ejvind Kviesgaard fast.

Danish Crown har 160-170 leverandører til Dansk Kalv.

Leverandørerne producerer tæt på 90.000 slagtekalve i alt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.