Klovbadets form er vigtigere end midlet, der hældes i

Lange og smalle klovbade giver bedst mulighed for kontakt til klovene, mener amerikansk dyrlæge.

Mit klovbad har slet ingen effekt!

Tanken har formentlig strejfet en eller flere landmænd, som i vildrede over den manglende virkning har afprøvet et eller flere nye klovmidler.

Men ifølge den amerikanske dyrlæge med speciale i klove, Arturo Gomez, er det snarere klovbadets fysiske udformning end det anvendte middel, som er skyld i den manglende effekt.

»Det perfekte klovbad er smalt og meget langt. Jeg ser gerne, at klovbade er mere end tre meter lange. Gerne op til seks meter«, lød det fra Arturo Gomez til deltagerne på Vitfoss’ seminar om klove i Brædstrup.

Det ideelle klovbad er i følge Gomez 50-70 centimeter bredt og med skrånende sider, så klovmidlet løber tilbage i karret, når køerne passerer igennem det. Adspurgt om dybden anbefaler han 25 centimeter.

»Jeg har set mange klovbade rundt om i verden og vil på den baggrund påstå, at klovbadets udformning er tre gange så vigtig som midlet, der hældes i«, lød hans formodning.

Kun til forebyggelse

Arturo Gomez pegede endvidere på, at klovbade ikke må ses som behandling. De virker kun som forebyggende tiltag.

Besætninger med massive digital dermatitis problemer skal fokusere på behandling af de tidlige tilfælde såvel som akut behandling af alvorlige tilfælde.

»Det gælder om at slå hårdt ned på digital dermatitis over en længere periode. Og man skal behandle hver uge«, lød et af flere råd fra Arturo Gomez.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.