Klovbeskærer sælger klovbokse: Husk nu at efteruddanne jer

Knud Iversen har i flere år solgt produktion til klove. Nu sælger han også klovbokse, fordi flere landmænd selv vil beskære.

Man kunne synes, at Knud Iversen saver godt og grundigt i den gren, han selv sidder på som klovbeskærer, når han nu er begyndt at sælge klovbeskæringsbokse til kvægbrugere.

Men sådan ser den erfarne klovmand og indehaver af klovshoppen.dk ikke på det.

- Jeg har fået mange forespørgsler fra landmænd på klovprodukter og nu også bokse. Og så har jeg kigget rundt på markedet for at finde modeller, der passer til landmændenes behov, siger han.

På Agromek har han to bokse med. Begge er fuldhydrauliske og koster 155.000 kroner. Den ene er fremstillet i Holland og den anden i England. Den hollandske model er fremstillet af en smed, som designede en boks til en lokal landmand. Den blev populær og nu sælger han blandt andet bokse til Knud Iversen.

- Det er en god landmandsmodel, som kan bruges til de akutte tilfælde, og når man vil beskære en mindre gruppe køer. Jeg har selv ønsket nogle forbedringer af boksen, før jeg vil kalde det en model, som imødeser behovet hos en professionel klovbeskærer, fortæller han.

Men tager han ikke brødet ud af munden på sig selv, drister jeg mig til at spørge.

- Næ. Jeg konstaterer, at flere landmænd gerne vil tage sig noget mere af klovpleje. Nogle vil kun tage akutte tilfælde og lade mig eller en anden klare de store rutinemæssige beskæringer. Andre går all-in og vil klare det hele selv, fortæller Knud Iversen.

Nogle henvender sig også for at købe en boks, som klovbeskæreren skal bruge på bedriften og ikke tage med sig af hensyn til smittefaren.

Den erfarne klovbeskærer afslutter altid et salg af klovprodukter og bokse med at pege på, at klovbeskæring ikke er en simpel opgave.

- Der er en grund til, at man kan tage en certificeret uddannelse, og jeg og andre i branchen fortsat tager efteruddannelse. Jeg råder altid landmænd og deres medarbejdere til at tage på klovkurser og vedblive at lade sig efteruddanne. Går man bare selv med det, kan man tillære sig trælse vaner eller fejl, som kunne rettes op med undervisning, mener han.

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.