Konsulent: Gør din kommunikation stærk - sæt storskærm op med nøgletal

En stor skærm på kontoret eller i andre rum, hvor alle kommer dagligt, kan være et godt værktøj til at få kommunikeret fx nøgletal ud til medarbejderne, så alle ved hvad der foregår og hvad der skal ske?

Af Michael Mortensen, kvægrådgiver, LandboNord

Hvordan gør vi produktionsresultaterne synlige for alle medarbejdere?

Med større besætninger, flere enheder og flere ansatte bliver der større og større krav til landmanden. Det bliver sværere at holde overblikket, så man kan reagere når noget pludseligt går i en anden retning end den forventede.

Det koster mange penge, hvis der over en periode bliver for få drægtigheder, eller foderplanen ikke havde den ventede effekt. Derfor bliver der fra landmandens side en større efterspørgsel på hjælp til selvhjælp.

Hvordan kan rådgiver, landmand og de ansatte få den bedste dialog omkring det der sker nu og her i besætningen? Hvordan får landmanden bedst kommunikeret ud til sine ansatte, så alle ved hvad der foregår og hvad der skal ske?

Stor skærm på kontoret

En stor skærm på kontoret eller i andre rum, hvor alle kommer dagligt, kan være et værktøj.

Herpå kan Kritiske Målepunkter kører, så alle hver dag kan se, om der er røde eller grønne felter.

Kritiske Målepunkter er et godt redskab, til at følge fx reproduktion og ydelse tæt. Det kan være en del af driftslederens daglige rutiner at følge KMP, og tage action når noget ændrer sig.

Det kan også være rådgiveren, som skal følge op tage action. Det afhænger af, hvem man er, og hvilken driftsleder man har. Fordelen ved, at driftslederen får ansvaret, er, at han får større ejerskab for det og for hele produktionens udvikling.

Skærmen kan bruges på ugemøder til opfølgning på KMP og andre fokuspunkter. Det giver muligheder for at informere alle ansatte samtidigt, og dermed sikre at alle ved hvor vi er, og hvor vi er på vej hen.

For steder med flere driftsenheder kan et sådan møde medvirke til, at der bliver udvekslet erfaringer, og så man gør bedst brug af den viden, som er i virksomheden.

Det er bedst, at ændrede arbejdsrutiner og nye handlingsplaner vedtages og sættes i gang på fælles møder. På den måde er ingen glemt.

Alle har fået lov at medvirke med de kan og har haft behov for. Alle ved hvorfor ændrede rutiner er vigtige for virksomheden.

Det giver ejerskab hos den enkelte og en følelse af fællesskab og mulighed for sammen at trække i den rigtige retning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.