Kriseramt andelsmejeri forlader Arla-samarbejde
Arla overtager hele joint venture og giver presset First Milk ny luft.

Det kriseramte First Milk-andelsselskab i England forlader nu det hidtidige joint venture-samarbejde med Arla omkring Westbury Dairies Limited.

En netop offentliggjort aftale mellem de to andelsselskaber betyder, at Arla fremover vil stå alene omkring driften af mejeriet, der ligger i det sydvestlige England, nær Bath.

Mejeriet producerer skummetmælkspulver og smør, og Arla har været partner i joint venturet omkring produktion på mejeriet siden 2010.

»Westbury fabrikken vil fremover være en integreret del af det globale Arla-produktionsnetværk og vil drage fordel heraf. Det vil hjælpe vores UK-forretning til at spille en endnu større rolle i vores globale strategi,« udtaler Peter Giørtz-Carlsen, der er chef for Arlas forretninger i det britiske, i en pressemeddelelse.

First Milk, der altså nu forlader samarbejdet, har i de seneste år været hårdt presset på sin forretning, med faldende mælkepriser og stor udskiftning både på direktionsgang og i bestyrelseslokalet til følge. Flere store besparelsesrunder og også flere frasalg er sat i værk; herunder altså stoppet af produktion i Westbury.

Mike Gallacher, der er adm. direktør i First Milk, lægger da heller ikke skjul på i pressemeddelelsen, at dagens aftale vil give ny luft til First Milks arbejde for at vende forretningen og dermed også betale en bedre mælkepris til de pressede andelshavere i selskabet.

First Milk vil ifølge aftalen dog ikke fuldstændig forlade mejeriet i Westbury. Ifølge kontrakten skal First Milk fortsat have adgang til at udnytte pulver-tørringsanlægget i bestemte perioder af året, blandt andet når mælkeproduktionen topper.

Ud over skummetmælkspulver-produktionen producerer Arla det britiske smørmærke Anchor samt en række private label-smørmærker på stedet. Produktionsudstyret skulle ifølge parterne være den mest moderne i landet.

Arla oplyser, at de ikke har betalt penge for at overtage hele ansvaret i det nu tidligere joint venture. Mejeriet var i forvejen fuldt ud ejet af Arla.

Joint venturet omkring Westbury blev startet for 12 år siden, da First Milk og Milk Link etablerede samarbejdet. Milk Link er i dag en del af Arla Foods.

Emneord Arla UK

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.