Krone-snitter æder 15 hektar vårbyg til helsæd - skulle tro det var økologisk

Ved Padborg i Sønderjylland har landmand Niels Iversen mandag fået høstet helsæd på 15 hektar med vårbyg.

Det er maskinstationen Brødrene Jacobsen, der stod for snitningen med deres Krone snitter.

Niels Iversen driver i alt 190 hektar og har i år 100 hektar med maltbyg og derfor er vårbyggen til helsæden etableret akkurat som den vårbyg, der forhåbentlig skal blive til maltbyg.

Helsæden er etableret med et kløvergræsudlæg.

På resten af hans marker er  der 11 hektar med havre og så græs.

Vårbyggen blev allerede sået i februar lige inden der kom en masse regn og planen var at det skulle være høstet som grøntbyg, men så besluttede de at høste som helsæd.

Meget ukrudt

Høsten er gået fint, men der har været en del ukrudt.

"Vi driver det konventionelt, men man skulle tro det var en økologisk mark med alt det gråbynke, der var i den, men det er væk nu", siger Niels Iversen.

På grund af meget vand lige efter såning var der en del af planterne, der ikke blev til noget og græsset stod under vand og derfor fik han ikke lige sprøjtet på det rigtige tidspunkt.

"Men det var nogle fine kerner nu og jeg tror det bliver godt", siger han.

Bruges til kødkvæg

På bedriften Iversen I/S, som Niels Iversen driver med sin far, har de Limousine kødkvæg, omkring 100 årsdyr og helsæden skal bruge som foder.

"Det er jo en lidt dyr måde at gøre det på", siger han om helsæden

"Men vi har kødkvæg og der skal jeg jo bruge noget foder med noget struktur til dem så der tror jeg det kan tjenes ind i den anden ende", siger han.

Han måler ikke på vandprocenten eller foderværdien.

 

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.