Kronprinsessen mødt af protestaktion mod Økodagen

Veganere protesterer mod økologer udnyttelse af dyr.

Økodagen er lige noget for dyrevenner, ikke? Nej, ikke alle.

Et par håndfulde veganere havde taget opstilling foran Bækkenstoft, hvor HKH Kronprinsesse Mary i dag, søndag, var mødt op for at klippe den røde snor, inden køerne skulle danse på græs. Veganerne anser selv økologisk produktion for at være amoralsk udnyttelse af dyr.

"Det er kun en lille smule bedre end de konventionelle. De bliver stadig udnyttet og dræbt," sagde en protesterende, Andreas Hansen, København, til Landbrugsavisen.dk.

Veganerne anser al udnyttelse af dyr, heriblandt mælk og æg, for at være imod naturen. Deres pointe er, at dyrene ikke får lov til at leve det liv, de ville leve i naturen, men bliver sat ind i menneskers rammer. De er blandt andet imod, at man inseminerer koen, fjerner kalven fra moren, at tyrekalve slåes ihjel, og at køer slås sendes til slagtning, før de selv ville dø en naturlig død.

Sidste år protesterede veganerne også ved Økodagen; det gjorde de inde i København ved busserne, der kørte storbyfolket ud til gårdene. I år var de rykket nærmere publikum.

Protesten lod dog ikke til at gøre større indtryk på de besøgende, der gik forbi. Da Landbrugsavisen.dk stod i nærheden kom flere med kritiske bemærkninger til veganerne.

"Skal vi lige skåle til dem, når vi går forbi," sagde en mand, der kom gående med en smagsprøve på at Arla-produkt i et krus.

"Ja, mmmm, det smager godt," lød svaret højlydt fra hans veninde.

Emneord mælk, økologi, dyrevelfærd

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.