Kulstofbinding kan gavne både klima og mælkeproducent

Store mejerier og fødevarevirksomheder samarbejder om at gøre kulstofbinding til et værktøj, den enkelte mælke- og oksekødsproducent kan bruge på sin bedrift. Læs mere om kulstofbinding i fagmagasinet KVÆG, der udkommer mandag 8. januar.

Arla undersøger mulighederne for at bruge kulstofbinding som et virkemiddel, når vi taler om at reducere klimabelastningen fra mælkeproduktion.

På en nyligt afholdt konference om kulstofbinding i kvægbruget fortalte Anna Flysjö som bæredygtighedschef i Arla om mejeriets samarbejde med andre store europæiske mejerier og fødevarevirksomhederne Nestlé og McDonald’s om at arbejde med kulstoflagring på bedriftsniveau.

Efter at have fået internationale forskeres input på et møde i Holland i september 2018 ses nu muligheder for at udvikle guidelines og målemetoder til, at de enkelte bedrifter kan arbejde med kulstofbinding. Den foreløbige tidshorisont er sommeren 2019.

Gavner mere end klimaet

»Det skal være en løsning, der er videnskabeligt funderet og som kan vise effekten af konkrete tiltag over tid på den enkelte bedrift«, fremhævede Anna Flysjö og understregede, at området er ekstremt komplekst.

Kulstofbinding er kommet i spil som en måde at binde CO2 på, som ligger lige til højrebenet for mælkeproducenter, fordi græsmarker er en af de mest effektive ’kulstofbindere’.

Kulstofbinding handler i øvrigt ikke kun om klimaet, men også om at øge sin jordfrugtbarhed og dermed dyrkningssikkerheden.

Læs mere om kulstofbinding i fagmagasinet KVÆG, der udkommer mandag 8. januar.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.