Kunstig mælk og masser af klima - nu er tilmelding til Kvægkongressen åbnet

Klima går igen som tema for flere indlæg på årets Kvægkongres.

Kvægbruget er udfordret af klimadagsordenen. Derfor er det ikke overraskende, at netop klima fylder en pæn del på årets Kvægkongres, som finder sted i Herning Kongrescenter 24.-25. februar.

Seges har netop lagt programmet frem og åbnet for tilmeldingerne.

Klima-dagsordenen sættes bl.a. i indlæg om bæredygtig majsproduktion, fodring med 100 pct. græs og avl efter mere klimavenlige køer. På førstedagen afholdes også en debat med bl.a. Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, og Michael Minter fra Tænketanken Concito.

Senere på mandagen er der indlægget ’24 spørgsmål til professoren’, hvor professorerne Peter Lund og Jørgen E. Olesen, begge Aarhus Universitet, får 24 klimarelaterede spørgsmål af videnskabsjournalist Lone Franck.

Tørster du efter mere klima på Kvægkongressen, er det oplagt at tilmelde sig indlægget om kunstigt fremstillet kød og mælk, hvor forskere fra Aarhus Universitet giver en status på udviklingen af mælk og kød fra laboratorier.

Tjen på de gode råd

En anden måde at tilgå årets program for Kvægkongressen er at se på, hvor man kan tjene mest ved at høre et givent oplæg.

Flere af indlæggene rummer nemlig praktiske råd, som direkte kan omsættes til indtjening hjemme på bedriften. Et eksempel er indlægget om tillæg for mælk, hvor ikke alle mælkeproducenter henter de mulige tillæg. Her kan man tjene 7,5 øre pr. kg mælk.

Gevinst er der også ved indlægget om proteinforsyning, hvor professor Chris Reynolds hævder, at danske køer overforsynes med protein. Ved at ramme den økonomisk optimale balance kan der flere steder hentes 2,4 øre pr. kg mælk.

Som tidligere år opkræves der betaling for deltagelse i dele af Kvægkongressen. Der er nedsat pris for medarbejdere, og skynder man sig at tilmelde før den 7. februar kan der spares 100 kr. pr. person.

Årets hovedtaler er Fødevareminister, Mogens Jensen.

Se programmet på kvaegkongres.dk

Emneord Kvægkongres 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.