Kvæg: Aktier og renter under pres efter USA-bomber over Syrien
Amerikansk angreb mod Syrien sætter spor i de finansielle markeder. Investorerne går i skjul.

Af Jens Kornbeck, analytiker, Agrocura

Nattens amerikanske angreb på Syrien kommer bag på de finansielle markeder, hvorfor aktierne i Europa her til morgen er åbnet med fald på mellem -0,5 procent og -0,8 procent.

Investorernes flugt fra aktierne har fået de mere sikre papirer til at stige. Således er både prisen på guld og på japanske yen begge steget siden angrebet, begge aktiver anses som værende en sikker havn.

Angrebet i Syrien, der kommer som modsvar på ugens tidligere giftgasangreb, har også fået renten på den 10-årige amerikanske statsobligation til at falde tilbage til 2,32 pct. En kort overgang var den nede at røre 2,29 pct. det laveste siden november, men har nu stabiliseret sig omkring de 2,32 pct.

De lange renter i Danmark åbner også ugens sidste handelsdag med fald.

Afventer nyheder fra møde mellem USA og Kina

Alt imens finansmarkederne bearbejder nattens hændelser, venter vi stadig på nyt fra mødet mellem Trump og den kinesiske præsident, Xi Jinping. Markante nyheder herfra kan ligeledes give rystelser på de finansielle markeder, da det er lederne fra verdens to største økonomier, der står over for hinanden.

Ugen afsluttes i eftermiddag med en ny arbejdsmarkedsrapport fra USA, hvor en god rapport kan styrke US-dollars, og give stigninger i de amerikanske renter. De to forrige rapporter i 2017 var begge markant stærkere end forventet, hvor der i januar blev skabt 238.000 nye jobs, og i februar 235.000. Der var ventet henholdsvis 175.000 og 190.000.

En bedre rapport end ventet vil dermed være et klart signal om en stærk økonomisk fremgang. Der ventes skabt 180.000 nye job i marts.

Figur 1. 10-årig rente i USA

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.