Kvæg: Der kan komme udsving på rente- og valutamarkedet
Inflationstal fra både Europa og USA kan give udsving på rente- og valutamarkedet.

Af Jens Kornbeck, analytiker, Agrocura

Efter en uge med nye jordpriser og britisk udmelding af EU slutter den af med inflationstal fra både Europa og USA, der kan påvirke den lange rente og USD. WASDE-rapporten fra USDA kommer i aften.

Fredag eftermiddag kommer der kerneinflationstal fra USA, der er blandt centralbankens vigtigste pejlemærker i forhold til styring af renten. Kerneinflationstallet (core deflator) har i mere end et år været stabil mellem 1,6 og 1,7 procent, på trods af den styrkede dollar i gennem det meste perioden (se nedenstående graf). Markedet venter igen et tal i sammen niveau. Bliver inflationstallene højere end ventet, vil den lange rente i USA stige, mens dollaren styrkes.

På vores side af Atlanten kommer der også inflationstal fra Eurozonen, der i februar viste gode takter med to procentsstigning og dermed opfyldelse af ECB's mål. For marts måned ventes der en lille tilbagegang til 1,8 procent. Slutter den lavere, ventes der en svækkelse i euro og dermed styrkelse af USD. I så fald kan USD risikere at blive ramt fra to fronter fredag, efter at have nået årets lavpunkt tidligere på ugen.

Fredag aften kommer WASDE-rapporten fra det amerikanske landbrugsministerium (USDA), der giver informationer om de amerikanske landmænds til sånings-intentioner. Væsentlige overraskelser i rapporten kan give store prisudsving. Vi opdaterer på mandag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.