Kvæg: Friland gør nye anbefalinger til krav
Hvis man leverer til Friland Økologi skal punkterne i de nye anbefalingerne til økologiske grise og kreaturproducenter overholdes

Budskabet er ganske klart: Selvom det hedder brancheanbefalinger, skal punkterne i de nye anbefalinger økologiske grise og kreaturproducenter overholdes, hvis man leverer til Friland Økologi.

Det skriver Friland i en pressemeddelelse.

Brancheanbefalingerne er resultatet af en arbejdsprocess mellem Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer Økologisektionen og Dyrenes Beskyttelse.

"Det er vigtigt, at vi ikke hviler på laurbærrene og stiller os tilfredse med tingenes tilstand. Forbrugerne efterspørger i højere grad mere dyrevelfærd, og selvom vi er med helt fremme, kan vi sagtens bliver overhalet, hvis vi ikke går forrest og hilser nye tiltag og initiativer velkommen", siger Henrik Billmann, CEO hos Friland, der er meget tilfreds med de nye anbefalinger.

Mere skygge og løbegårde

Anbefalingerne indeholder de samme krav som de tidligere brancheaftaler fra 2009 og er blevet suppleret med en håndfuld nye, hvoraf de fleste gælder fra 2018.

Brancheanbefalingerne for de økologiske kreaturer indebærer blandt andet et forbud mod at skyde tyrekalvene. Dette krav træder dog først i kraft d. 1. januar 2019.

"Som leverandør er det vigtigt, at man altid er opdateret på de krav, der gælder til produktionen. Det er den enkelte landmands ansvar at sørge for, at kravene bliver overholdt. På Friland.dk kan man under hvert koncept finde en overskuelig oversigt over de regelsæt og mærkekrav, som man skal overholde for at levere dyr til Friland", siger Henriette Guldager, der er Bussiness Supporter i Friland.

Fælles for anbefalingerne for økologiske grise og kreaturer er det, at de supplerer EU-kravene og give dyrevelfærden endnu et skub. De tre organisationer Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer Økologisektionen og Dyrenes Beskyttelse  arbejder løbende for at anbefalingerne i videst muligt omfang indarbejdes i EU lovgivning eller gøres overflødige på grund af udviklingen.

Brancheanbefalingerne for leverandører af økologiske kreaturer kan findes her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.