Kvægfagdyrlæge: Nødslagtninger blev ikke helt så bøvlet som jeg frygtede

Chefdyrlæge Kenneth Krogh roste Fødevarestyrelsen for at lytte i sagen om ny betaling for nødslagtninger af kvæg.

Det bragte chefdyrlæge hos LVK, Kvæg, Kenneth Krogh, langt op i det røde felt, da Fødevarestyrelsen i 2020 varslede nye regler for nødslagtninger af kvæg. Ifølge den mangeårige dyrlæge blev der lagt op til unødvendigt bureaukrati og større omkostninger til landmændene.

Derfor lagde Kenneth Krogh heller ikke skjul på sin tilfredshed over, at Fødevarestyrelsen udviste vilje til at lytte og ændre reglerne, da han onsdag eftermiddag aflagde beretning på LVK’s årsmøde i Hobro.

- Heldigvis var der lydhørhed for at lave kvarterfakturering, så det ikke bliver unødvendigt dyrt for vores kunder, og vi har også fundet en pragmatisk måde hvor kunderne faktureres på tid som sædvanligt, men at de så senere får en faktura fra Fødevarestyrelsen på et kvarter uden kørsel i deres system, sagde Kenneth Krogh.

Han oplyste, at alle LVK kvægdyrlæger er blevet ansat af Fødevarestyrelsen som embedsdyrlæger, så de kan lave nødslagtningsattest.

Hvad der til gengæld ikke gik chefdyrlægens vej i 2021 var, at reglerne for transportegnethed ikke blev lempet. Kenneth Krogh har tidligere slået til lyd for, at det skal være muligt at nødslagte dyr, som har kronisk afhelede skader.

Ifølge Kenneth Krogh har han haft en dialog med Fødevarestyrelsen på emnet, og der er forståelse for problematikkerne. Men da det et EU-anliggende kan det blive en lang proces at ændre reglerne, erkendte han.

Lempelig overgang til nye kirtelprøver

I chefdyrlægens beretning kom han også ind på de nye krav til kirtelprøver ved fund af mastitis for at kunne igangsætte behandling med antibiotika.

Forventningen om en vanskelig overgang til de nye regler blev gjort til skamme og det har ifølge Kenneth Krogh medvirket til et fald i antibiotikaforbruget til malkekøer.
 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.