Kvæg:Trykket er taget af de europæiske finansmarkeder efter det franske valg – kommer skattereformen nu?
Efter at næsten alle stemmer er talt op fra gårsdagens valg i Frankrig, står det nu klart at det Emmanuel Macron og Marine Le Pen der er klar til næste valgrunde d. 7 maj med hhv. 23,8 % og 21,5 % af stemmerne. Til trods for det er som finansmarkederne forventede, er der alligevel lettelse at spore.

Af Jens Kornbeck, analytiker Agrocura

Efter de sidste valgsteder lukkede i går, gik der ikke lang tid før der kom indikationer af valgresultatet ind. Det har natten igennem styrket Euroen kraftigt over for dollar, som en kort overgang var tilbage på niveauet fra november sidste år. Det har dog rettet sig en smule her til morgen og i skrivende stund koster 1 USD 6,84 kr. svarende til en styrkelse af euro på 1,1 % - en stærk euro over for dollar vil alt andet lige betyde dårligere eksport muligheder for Europa (Danmark) til USA.

Dernæst ses renterne i Europa at stige, mens aktiemarkederne ser ud til at få en god dag, da der er fosvundet noget risiko ud af markedet.

Får vi endelig nyt om den amerikanske skattereform?

Indtil videre har administrationen omkring Trump og Trump selv, let driblet henover den ”fænomenale” skattereform som tidligere har været under opsejling, men nu begynder de igen at røre lidt på sig. Den amerikanske finansminister Steve Mnuchin, fortalte således i et interview i slutningen af sidste uge, at Donald

Trump vil offentliggøre sin skattereform i indeværende uge. Den omtalte skattereform forventes at sænke selskabsskatten fra 35 % til 20 %, og ligge 20 % told på import fra udvalgte lande samt reducere skatten for middelklassen ”væsentligt”. Fremlægges reformen som ventet, vil vi se en styrket dollar umiddelbart efter, hvorfor vi nok skal forvente et tovtrækkeri i løbet af ugen, omkring hvilken retning dollaren skal.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.