Kvierne får gennemtænkt stald med velfærd

Torben Østergaard har tænkt over detaljerne og givet kvierne en stald med velfærd.

Når der skal bygges, skal det gøres ordentligt. Dyrene skal have de bedste forhold, og staldens udtryk skal passe til gårdens øvrige bygninger.

Det mener mælkeproducent Torben Østergaard, Østbirk.

Han har bygget en ny stald til opdrættet fra seks måneder til kort før kælvning. Stalden er en to-rækket sengebåsestald, og derfor har alle dyr én ædeplads til rådighed.

»For mig er det vigtigt ikke at spænde ben for kviernes tilvækst, så de skal have de bedst mulige vilkår herunder én ædeplads pr. dyr«, forklarer Torben Østergaard.

Der er faste gulve på gangarealerne, fordi spalter ikke kunne lade sig gøre af hensyn til miljøgodkendelsen. Der er valgt 50 mm tykke madrasser i stedet for sand, da gyllen leveres til biogas.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.