Løkke: Mere gødning og flere dyr

V-formanden lancerede ny landbrugspakke på Agromek.

»Dansk landbrug har et uudnyttet potentiale på 25.000 ekstra arbejspladser og 50 milliarder større eksport. Det potentiale skal realiseres,« indledte Venstres formand Lars Løkke Rasmussen sin tale ved Agromeks åbning i Herning.

Blandt de 16 initiativer, som Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti lancerer i dag, er mulighed for bedre gødskning af afgrøderne, så næringsindholdet sikres på et fornuftigt niveau. Alene dette initiativ ventes at indbringe op mod to milliarder i eksport og 3.000 arbejdspladser.

Ligeledes skal harmonikravene ændres, så alle landmænd som minimum kan udbringe husdyrgødning svarende til 1,7 dyreenheder pr. hektar. I dag er kravet for svineproducenter 1,4 dyreenheder pr. hektar. Dette initiativ ventes at øge eksporten med 2,2 milliarder kroner og 2.000 ekstra arbejdspladser.

Opgør med randzoner

Lars Løkke lancerede også et opgør med randzonerne.

»Det er nødvendigt med et opgør med den overimplementering af EU-krav, som svækker danske landmænds muligheder for vækst,« sagde han.

Stolt af landbruget

De 16 nye initiativer rettet mod landbrug må ikke komme miljøet og naturen til last, slog Lars Løkke Rasmussen fast.

»Vi skal sikre at dansk landbrug har en topmoderne produktion, som går hånd i hånd med miljøet,« sagde han.

V-formanden slog også fast, at dansk landbrug står stærkt i den danske befolkning.

Mere om dette tema

Læs om Agromek samt nogen af de nyheder, de byder på, nedenfor.

»Takket være imagekampagnen ved den menige dansker, hvad landbruget står for og bidrager med til vores fælles velfærd. Vi vil alle have velfærd, og derfor skal vi også have landbrug i Danmark,« lød det fra Lars Løkke.

V-formanden var heller ikke sen til at sende en venlig hilsen til Fødevareministeren Dan Jørgensen (S).

»Jeg mener, at det er vigtigere at sætte fokus på landbrugets muligheder og udfordringer, end at kåre den danske nationalret og sikre bedre forhold for lystfiskere,« lød det spydigt fra Lars Løkke Rasmussen.

Emneord landbrugspakke, gødskning, kvælstof, randzoner, økologi, miljø

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.