Løkke: Ny regering skal gøre op med overimplementering

En europaminister skal sikre, at Danmark ikke skærper EU-regler, siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Danmark skal ikke have skrappere EU-regler end Tyskland og Sverige. Det skal en ny europaminister sætte en stopper for, hvis Lars Løkke Rasmussen bliver statsminister efter folketingsvalget.

Det siger Venstres formand ved et temadøgn om EU-regulering, som arrangeres af Landbrug & Fødevarer (L&F) og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på kursuscentret Kollekolle nord for København.

"Hvis jeg bliver statsminister igen efter valget, vil jeg udnævne en europaminister, der får ansvaret for, at danske virksomheder ikke udsættes for unødigt skrappe regler, når vi indfører nye EU-regler," siger Lars Løkke Rasmussen.

Han vil oprette et nyt implementeringsudvalg for EU-regler. Udvalget vil indgå i en Venstreledet regering på linje med økonomiudvalget og koordinationsudvalget.

"Implementeringsudvalget skal bestå af ministre, der får et politisk ansvar for, at al EU-regulering systematisk screenes tidligt, så vi undgår at skabe mere restriktive regler for danske virksomheder end de lande, der ligner os," siger Lars Løkke Rasmussen.

90 procent af EU-reglerne indføres ifølge Justitsministeriet i bekendtgørelser af embedsmænd udenom Folketinget, påpeger han.

Selv om EUs harmonikrav for slagtesvin tillader, at der må produceres 1,7 dyreenhed pr. hektar i Danmark, har Folketinget bestemt, at danske landmænd kun må producere 1,4 dyreenheder.

Derfor vil Venstre lempe harmonikravet sammen med De Konservative og Dansk Folkeparti. L&F har beregnet, at danske landmænd årligt betaler mellem 2,9 og 4,6 milliarder kroner, når Danmark overimplementerer EUs regler.

"Jeg vil føre en EU-politik, der i langt højere grad går ud på at sikre maksimal dansk indflydelse på udformningen af EU-lovgivningen i Bruxelles," siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Emneord eu

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.