Laboratorie-bøf klar til salg om 5-7 år
Laboratorie-bøffen rykker nærmere og nærmere køledisken i supermarkedet.

For tre år siden, i 2013, fortalte forsker Mark Post fra Maastricht Universitet i Holland om sin stamcellebøf. Den bliver lavet ved at trække muskelceller ud af et kreatur og så dyrke disse celler, så de øges i antal. Herefter har du en bøf uden slagtning, men med ægte kødceller.

Dengang kostede en bøf 1,85 mio. kr., men nu har forskeren et bud på, at hans bøf kan sælges om fem til syv år. Det skriver Politiken.

"Jeg regner med, at kødet vil blive serveret på restauranter inden for fem år. Hvis det lykkes, hvilket er meget sandsynligt, vil det i begyndelsen være dyrt", siger Mark Post til Politiken.

I starten vil kødet koste 450 kr. pr. kg, men efter to til tre år yderligere vil kødet kunne sælges i supermarkederne, hvis forbrugerne altså accepterer at spise laboratoriebøffer.

Mark Posts firma, Mosa Meat, arbejder også på at skabe kunstigt kød af grise. Andre firmaer forsøger sig med fjerkræ og fisk, skriver Politiken.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.