To landboformænd vil konkurrere om plads i primærbestyrelse

De første kandidater til formandsposten i Region Syd har meldt sig på banen.

Der bliver kampvalg om hvem, der skal være Region Syds repræsentant i Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse:

Nis Hjort, formand for Vejle Fredericia Landboforening, og Bjarne Larsen, formand for Jysk Landbrug, har begge lagt billet ind på posten.

Det kom frem, da formænd og næstformænd i Region Syd tirsdag aften var samlet hos Centrovice i Vissenbjerg.

Pladsen hurtigt optaget

Her forklarede nuværende regionsformand Claus Christensen, Sydvestjysk Landboforening, at han har besluttet, at han ikke selv genopstiller til posten.

»Det stod hurtigt klart, at pladsen ikke kommer til at stå tom,« siger Claus Christensen, der har bl.a. har fået travlt med at passe sin værdighed som folketingskandidat for Venstre i Varde

Mælk og grise

De to nye kandidater er jævnaldrende landmænd fra hver sin driftsgren:

Nis Hjort er mælkeproducent med 120 køer og 110 hektar, mens Bjarne Larsen er svineproducent med en opformeringsbesætning på 300 søer.

Begge er garvede organisationsfolk, Nis Hjort er formand for landets nu næststørste rådgivningsselskab, LMO.

Bjarne Larsen er formand for Danavl Opformering.

Vil gerne præge L&F

»Hoveddrivkraften for mig er muligheden for at komme ind og præge den politik, der bliver ført i Landbrug & Fødevarer. Og som formand for LMO er det klart, at jeg også finder det meget spændende, at Primærbestyrelsen nu bliver ansvarlig for Seges,« siger Nis Hjort.

 

Landbrugets værdi

Begge kandidater erklærer deres store interesse for landbrugets rammevilkår.

»Og så ser jeg et stort behov for, at vi bliver bedre til at italesætte vores bidrag til samfundet. Man får nemt det indtryk, at halvdelen af befolkningen ser landbruget som en belastning. Det er meget misforstået, så jeg ser gerne, vi bliver bedre til at overbevise vore kritikere om, at vi har noget at byde på,« siger Bjarne Larsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.