Landboformand: Nogle landmænd foretrækker mindre rådgivningscentre

Bent Graversen, formand for Lemvigegnens Landboforening, har allerede torsdag eftermiddag ringet sin konkollega op, Sven Agergaard, ny formand for fusionen af Heden & Fjorden og Jysk Landbrugsrådgivning.

"Det er det, de har villet, så det er supergodt, at det er en realitet," siger Bent Graversen til Landbrugsavisen.dk.

Han oplyser, at Lemvigegnens Landboforening - ligesom Vestjysk Landboforening - ikke direkte er blevet adspurgt, om de ville gå med i fusionen.

"Men vi har med jævne mellemrum drøftet, om det gik godt, som det gjorde, eller om det var tid til at gøre noget, og der har vi måske liiige haft travlt," siger Bent Graversen.

Han mener dog, at Lemvigegnens Landboforening en dag skal fusionere.

"Det er jeg ikke et sekund i tvivl om: At på et tidspunkt er vi også nødt til at slå os sammen med nogen for at servicere på et højt nok niveau."

"Vi tror måske, at vi nok skal nå det. Vi er nok knap så forhippet på, at størrelsen gør det eneste alene. Jeg tror, at der er nogle, som vil have et stort rådgivningsselskab med en høj grad af specialisering, og så er der nogen, der er glade, for det vi har," siger landboformanden.

"Jeg har meget respekt for den kompetence, specialisering giver – jeg har også respekt for prisen på den rådgivning, man udbyder. Der skal være noget på alle hylder," siger han.

Lemvigegnens Landboforening har mange små og mellemstore landbrug, siger han. Mange nye kunder er nyetablerede, men også etablerede kvægbrug kommer til kundekredsen, siger formanden. Det skyldes et godt setup, siger han, og fornuftige priser i benchmark med andre.

Lemvigegnens Landboforening i Lemvig har godt 40 ansatte, Vestjysk Landboforening i Ringkøbing har godt 80 ansatte - og den nye fusionerede kæmpe vil have cirka 500 ansatte fordelt på fire centre i Herning, Holstebro, Esbjerg og Billund.

Det er en fordel, oplever nogle, at alle ansatte er samlet i et hus, mener landboformanden.

"Vi har manøvredygtige ansatte, vi har en høj tværfaglighed på kvæg, eksempelvis. Det tværfaglige kan blive en udfordring, når man sidder i flere forskellige huse, har jeg erfaret. Men det tror jeg nok skal lykkes for dem," siger Bent Graversen.

I forhold til fusioner, så mener Bent Graversen, at det er fornuftigt, at der er valgmuligheder for landmændene.

"Lanmænd kan ikke lide at være underlagt et monopol. Selvstændige erhvervsdrivende kan godt lide, at der er valgmuligheder," siger han.

Skal I så lægge jer sammen med den nye "kæmpe" eller finde sammen i et alternativ?

"Hvis jeg kunne svare på det nu, så var det nok tiden til at gøre et eller andet," siger Bent Graversen.

"Døren er åben, tror jeg, næsten lige meget hvor, vi peger hen. Jeg har det indtryk, at alle er interesseret i samarbejde," siger Bent Graversen.

Han påpeger, at landboforeningen allerede samarbejder om Byggeri & Teknik og SvineRådgivningen, som Bent Graversen er formand for. Det vil den nye fusion ikke ændre på, snarere tværtimod, vurderer han. 

Samtidig kan landmænd, der er kunder hos Lemvigegnen, tilvælge specialrådgivning fra andre landbrugsrådgivninger, siger han.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.