Landbrugsdyr i klemme: Ni ud af ti dyrlæger vil helst arbejde med kæledyr

Tyske dyrlæger sætter ord og tal på stærk europæisk tendens: Der bliver færre dyrlæger og flere specialister, og det udfordrer især kvægbruget.

»Ni ud af 10 nyuddannede dyrlæger vil helst arbejde med kæledyr, og det kan ikke undgå at påvirke den service, vi fremover vil kunne tilbyde især kvægbrugerne.«

Sådan lyder det fra Heiko Färber, formand for den største tyske dyrlægeforening DPT, foruden for åbningen fredag af foreningens kongres, som finder sted på EuroTier i Hannover.

I øvrigt en kongres, hvor 70 procent af de tilmeldte dyrlæger er kvinder.

Færre, men større

Foruden den meget stærke vækst i kæledyr som primært dyrlægearbejdsområde ser den tyske formand også en tendens til ophør af solopraksisser og kompagniskaber til fordel for større, men færre praksisser og deciderede dyrlægeselskaber, hvor dyrlægerne ikke er selvstændige erhvervsdrivende, men ansatte.

Den udvikling skubber på en anden udvikling, nemlig større faglig specialisering, også inden for et område som kvæg, hvor rådgivning vil komme til at fylde mere og mere i forhold til de mere praktisk betonede dyrlægeopgaver. Det forstærkes af nye kommende EU-regler om dyrevelfærd i 2021.

»Med færre dyrlæger inden for produktionsdyr og færre allround-dyrlæger vil det svække vagt- og nødberedskabet, og det vil især ramme kvægbedrifterne, som er de primære brugere af denne service«, påpeger dyrlægeformanden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.