Landbrugselever udvikler intelligente energisystemer til landbruget

Samarbejde mellem tre institutioner skal lære landmænd at spare på energien.

Under temaet »goZERO« skal elever og studerende fra Gråsten Landbrugsskole, SDU Sønderborg og EUC Syd i fællesskab udvikle nye CO2-venlige løsninger til landbruget. Det er et helt ny initiativ på tværs af uddannelsesinstitutionerne, hvor de studerende vil blive inspireret af hinandens forskellig tilgang til innovation og problemløsning.

Med udgangspunkt i Gråsten Landbrugsskoles Landbrug er opgaven for eleverne at gennemgå hele landbrugsproduktionen (kvæg, svin og mark) og komme med løsninger på, hvordan de kan reducere energiforbruget eller øge anvendelsesmulighederne af eksisterende energi- og produktionsløsninger.

»Vi ser frem til at slippe vores ingeniørstuderende løs med gummistøvler, sensorer og avancerede algoritmer, så de sammen med elever fra landbrug og industri, kan komme med nye spændende idéer. Idéer som kan være med til at spare energi, og sænke CO2 udledningen i landbruget,« siger Mads Vedel Jensen fra SDU Sønderborg.

UdviklingsRåd Sønderjylland, der er en af initiativtagerne bag goZERO, ser det som et interessant tiltag, der kan medvirke til at styrke samarbejdet mellem uddannelsesinstitutionerne, studerende og undervisere samtidig med det åbner op for nye innovationsveje til fremtidens CO2 venlige landbrug.

Forløbet igangsættes primo september og forventes afsluttet medio januar 2017, hvor resultaterne af goZERO vil blive udstillet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.